vilket gör att5
Målgörare Alstermo: Daniel3
Alstermo: Daniel Steen3

B tags

Bildspel(1,"Bildspel1","https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/313820_10150361849602398_621902397_8146369_1518584357_n.jpg","https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/303900_10150361850172398_621902397_8146375_1280713651_n.jpg","https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/314952_10150361848437398_621902397_8146360_1149732400_n.jpg","https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/298419_10150361842432398_621902397_8146329_1633932668_n.jpg","https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/318466_10150361848787398_621902397_8146362_1180139617_n.jpg",0); Foto: Annie Svensson Stefan Berg storspelade i Alstermomålet, Stefan släpper 1 mål på 13 minuter, under samma tid gör Alstermo 10 mål!, 14-13 blir 24-14! Daniel Steen -Vi krossade dem Pontus Persson "Barometern"-Alstermo kontrade sönder Wasaiterna Det blev en härlig och rättvis seger i dagens match mot GIK Wasaiterna!

Alstermo började lite trevande i första halvlek, Wasaiterna gör 1-1, där efter gör man ytterligare tre raka mål. Alstermo spelade till sig många lägen, men lyckades inte förvaltade dem fullt ut. Efterhand lossnade spelet och plötsligt var man ifatt och förbi. 13-9 efter 23 minuter. Återigen kom en liten dipp och Wasaiterna kunde jobba sig i matchen igen. Fantastisk start på andra halvlek avgjorde.

I andra kom Alstermo ut som ett helt annat lag "utgrupperat" och mycket spring i benen. detta var det bästa Alstermo presterat denna säsong och man "dödade" matchen härmed. Johan Svensson, Janne Hagman och Daniel Steen visade upp en härlig inställning framåt och Jonas Jonasson dirigerade i försvaret, som bara han kan. Målgörare i Alstermo: Daniel Steen 9, Jan Hagman 8(3), Johan Svensson 5, Mikael Blom 3, Anton Williamsson 2, Ali Baloch 2, Jonas Holmström och Jonas Jonasson 1 vardera.

Kärra HF - Alstermo IF 29-39 (14-20)

Målvakten Stefan Berg storspelade och räddade ett poäng till Alstermo, på bilden se vi även Mikael Blom och Karlskronakillen Mathias Roth som tyvärr råkade skada Johan Svensson, till höger skymtar vi Ali Baloch Det blev oavgjort i hemmapremiären mot HK Varberg. Slarvigt och hafsigt spel från Alstermo, så oavgjort är kanske ett rättvist resultat. Alstermo fortsätter med dåliga avslut och alldeles för snabba avslut också. Kändes lite som att Varberg kunde göra mål när de ville medan Alstermo fick kämpa för varje avslut, som sedan många gånger brändes. Alstermo ledde med tre bollar i första halvlek, som omedelbart slarvades bort, tyvärr. Efter det fick Alstermo i princip jaga hela andra halvlek. Målgörare i Alstermo: Daniel Steen 6, Mikael Blom 5, Jan Hagman 4, Ali Baloch 3, Philip Kjellander 2, Jonas Jonasson, Jonas Holmström och Mattias Myhrberg 1 mål vardera.

Enkel seger för B-laget!

Alstermokillarna var riktigt laddade till inför den viktiga matchen mot Karlshamn, matchen var viktig ur två hänseenden dels att det var den första hemmamatchen och man ville visa publiken att man tänker vara med och kriga i toppen även denna säsong, men också ville man visa Karlshamn att man kan bättre, eftersom vi blev totalt utskåpade nere i Karlshamn förra säsongen. Revansch helt enkelt. Femton man uttagna till matchen, vilket gjorde en skulle strykas efter uppvärmning. Efter ett kortare öråd, kom man fram till undertecknad själv fick hoppa in i duschen. ”utröstad”. På med coachdressen i stället. Matchen började i ett högt tempo, där Alstermo agerade stundtals lite vilset, värvat med ett fantastiskt kombinationsspel. Lagen följdes åt under de första tjugominuterna. Noterbart att Alstermo hade gått runt på hela laget och har gett de yngre förmågorna stort ansvar. Eftersom jag från tidigare erfarenheter viste att Karlshamn gärna spelar ett 5.1 försvar så kom vi starkt förberedda på just detta. Alstermo sätter kombinationen ”TUMBA” tre gånger i rad, en stolt coach och lagledaren (Tony Danielsson) går till halvtidsvila med ledning 13-11. I halvlek bestämmer vi två saker, dels höja tempot en växel till och även att minska det individuella spelet. Mer lagspel. Alstermo växlar upp, framför allt genom vindsnabbe Isac Gillsjö på H6 som kontrar in 3 snabba bollar, Jonathan (Vranjes) Axelsson sätter folk i (smörlägen*) och som grädde på detta utnyttjar han även själv Jacob Palm eminenta spärrar, Alstermo spela sig ganska snabbt fram till åtta målledning. Matchen spelas av och Alstermo bevakar målskillnaden matchen ut. Efter matchen är fyra saker vi tar med oss. - Bra försvar och målvaktspel. - Bättre omställningsspel än tidigare. - Rätt attityd i hela laget. - Smart spelat, inga utvisningar på 60min. Focus på rätt saker. - De som vi ska förbättra. Hålla oss till vår spelidé lite bättre och undvika förtidiga avslut.

Alstermo saknade den tyngd som hade behövts idag. Lite för många nyckelspelare borta och för många utvisningar, tyvärr. Alstermo kommer igen var så säkra! Målgörare i Alstermo: Daniel Steen 9, Ali Baloch 5, Johan Svensson 2, Mikael Blom 2, Philip Kjellander, Anton Williamsson och Kim Håkansson 1 vardera.